Gastro kelionių dienoraštis. Artistai, išvykę į gastroles namo parveždavo istorijas, nuotykius, naujas patirtis, tarp kurių žinoma nemažą dalį užimdavo ir maisto bei gėrimų atradimai, taip vyko patirčių, žinojimo ir mokėjimo mainai.
Naujus skonius, receptus ir ingredientus kiekvienos šalies ar regiono gyventojai pritaikydavo sau, pagal savo kultūrą įpročius, turimus vietinius ingredientus ir sezoniškumą.
Gastronomijos pasaulis vystosi per dalijimąsi, eksperimentus, derinimą ir prisitaikymą. Ne paslaptis, kad mums geriausia valgyti tai, kas prieinama mūsų regione ir gali natūraliai jame užaugti. Ką parsivežame iš svetur mes adaptuojame taip, kad būtų priimtina mūsų svečio skonio supratimui.
„Gastrolės“ tai – Resto baras, kuriame norisi pabūti ilgiau. Lengva, būti, lengva bendrauti, nereikia būti įsitempus ir smarkiai pasitempus. Kai norisi pagastroliuoti nenuklystant toli nuo namų tai ideali vieta susitikimui ir naujiems gastro atradimams.
Kviečiame į Gastroles po gastro pasaulį mūsų pasaulį!
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Šefo komplimentas
Ekleras su jautienos skruosto terrinu ir svogūnų džemu
Šaltas užkandis
Latviškos elnienos kapotinis su skrudintais duonos trupiniais, kaparėliais, pankoliais ir mikro žalumynais
Atgaiva
Agurkų, džino ir medaus šerbetas
Karštas patiekalas
Plėšytos confit antienos riljette su demi-aglace padažu, žolelių sviestu ir bulvių – trumų koše
Arba
Gėlėse marinuotas lietuviškas šamas su spalvotomis daržovių tyrėmis, špinatų dumplainių salsa ir bulvių – trumų koše
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Šefo komplimentas
Ekleras su jautienos skruosto terrinu ir svogūnų džemu
Šaltas užkandis
Latviškos elnienos kapotinis su skrudintais duonos trupiniais, kaparėliais, pankoliais ir mikro žalumynais
Karštas užkandis
Keptos burgundiškos sraigės miško samanų pataluose
Atgaiva
Agurkų, džino ir medaus šerbetas
Karštas patiekalas
Plėšytos confit antienos riljette su demi-aglace padažu, žolelių sviestu ir bulvių – trumų koše
Arba
Gėlėse marinuotas lietuviškas šamas su spalvotomis daržovių tyrėmis, špinatų dumplainių salsa ir bulvių – trumų koše
Desertas
Bemiltis nekeptas Callebault šokolado pyragas su šviežiomis uogomis, kokosu ir pasiflorų padažu
Manufaktūrų g. 20, Vilnius
Virtuvės šefas – Žilvinas Laurinienas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustcinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur ir 40 Eur
Rezervacijai:
+370 669 08 576
Degustacijų pateikimo laikas:
I – V 17.00 – 22.00
VI – VII 16.00 – 22.00