Maistas, menas, gamta ir Prancūzija – neatsiejama, pagaliau tai turime ir romantiškame Vilniaus Užupyje. Le Mans – restoranas gimęs iš didelės meilės prancūzų virtuvei ir išskirtiniams automobiliams. Abu apjungia skirtingas kartas – nuo klasikos iki šių laikų bei susitinka atnaujintame Jono Meko skersvėjyje.
Le Mans restorano pavadinimas kilęs iš meilės prancūzų virtuvei ir įkvėptas įspūdingų „24 Heures du Mans“ lenktynių. Atsižvelgdami į miestelio paveldą, kultūrą bei gastronomijos savaitės sezoniškumą – paruošėme degustacinį meniu iš trijų patiekalų. Rillettes – autentiškas Prancūzijos Le Mans miestelio patiekalas garsėjantis nuo 15 amžiaus iki šių dienų. Klasikinis receptas, su įvairių pasaulio virtuvės šefų prisilietimu, įgauna vis kitą atspalvį, tačiau ilgas gamybos procesas – yra unikalaus skonio ir tekstūros paslaptis.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Užkandis
Rillettes de Confit de Canard – antienos Confit riletas su šaltalankių pagardu ir traškia duonele
Pagrindinis patiekalas
Rumsteck d’Agneau – Ėrienos Rump steikas su moliūgais ir raudonojo vyno padažu
Desertas
Tarte Tatin – apversta obuolių tartaletė
Užupio g. 24, Vilnius
Virtuvės šefė – Jolita Kryžiokaitė
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Rezervacijai:
+370 665 50550
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 17:00 – 22:00