Maistas, menas, gamta ir Prancūzija – neatsiejama, pagaliau tai turime ir romantiškame Vilniaus Užupyje. Le Mans – restoranas gimęs iš didelės meilės prancūzų virtuvei ir išskirtiniams automobiliams. Abu apjungia skirtingas kartas – nuo klasikos iki šių laikų bei susitinka atnaujintame Jono Meko skersvėjyje.

Le Mans restorano pavadinimas kilęs iš meilės prancūzų virtuvei ir įkvėptas įspūdingų „24 Heures du Mans“ lenktynių. Atsižvelgdami į miestelio paveldą, kultūrą bei gastronomijos savaitės sezoniškumą – paruošėme degustacinį meniu iš trijų patiekalų. Rillettes – autentiškas Prancūzijos Le Mans miestelio patiekalas garsėjantis nuo 15 amžiaus iki šių dienų. Klasikinis receptas, su įvairių pasaulio virtuvės šefų prisilietimu, įgauna vis kitą atspalvį, tačiau ilgas gamybos procesas – yra unikalaus skonio ir tekstūros paslaptis.

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Užkandis

Rillettes de Confit de Canard – antienos Confit riletas su šaltalankių pagardu ir traškia duonele

Pagrindinis patiekalas

Rumsteck d’Agneau – Ėrienos Rump steikas su moliūgais ir raudonojo vyno padažu

Desertas

Tarte Tatin – apversta obuolių tartaletė

Užupio g. 24, Vilnius

Virtuvės šefė – Jolita Kryžiokaitė

Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur

Rezervacijai:

+370 665 50550

info@lemans.lt

www.facebook.com

Degustacijų pateikimo laikas:

I – VII 17:00 –  22:00