„Manami“ – kelionė po neragautą Aziją. Keliauti galima ne tik sėdint lėktuve, traukinyje ar už automobilio vairo. Keliauti galima ir sėdint už stalo. „Manami“ restoranuose egzotiška kelionė po neragautą Aziją atneš patirčių ir įspūdžių.
Azija lėkštėje – tai visa spalvų, skonių ir kvapų paletė. Paprasti, lengvai prieinami ingredientai, apgaubti aromatingomis žolelėmis ir prieskoniais, iš kurių daugelis turi tokį teigiamą poveikį sveikatai, kad praktiškai galėtų būti išrašomi pagal receptus. Dėl sumanaus jų derinimo patiekaluose galima visada pajusti penkis skonius: saldų, sūrų, kartų, rūgštų ir aštrų. Kas svarbu, joks iš jų neužgožia likusių, o visi kartu kuria harmoningą visumą.
Azijos virtuvė – tai viena stipriausių kulinarinių tendencijų. Jos populiarumo šaltinis yra mūsų vis dažnesnės ir vis egzotiškesnės atostogų išvykos, siekis išvengti nuobodulio virtuvėje ir didesnis atvirumas naujiems skoniams. Daugybė žmonių renkasi rytietiškus patiekalus, laikydami tai integruota kitos kultūros pažinimo ir mokymosi apie pasaulį proceso dalimi. O kuo daugiau patyrimų ir kuo tolimesnės kelionės, tuo didesni lūkesčiai. Azijietiški patiekalai taip pat puikiai dera prie paskutiniu metu populiaraus „fit“ stiliaus. Visi norime, kad maistas būtų sveikas ir nekaloringas, o kinų, korėjiečių, japonų, vietnamiečių ar tajų virtuvės patiekalai yra būtent tokie. Patiekalų lengvumą ir sveiką poveikį lemia naudojami ingredientai ir prieskoniai, iš kurių daugelis puikiai veikia organizmą, bei patiekalų ruošimo metodai – dažnai naudojama, pvz., wok keptuvė ar prietaisai virimui garuose.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Užkandis
Azijietiškos salotos su meduje keptomis tigrinėmis krevetėmis, pagardintos imbieriniu padažų
Pagrindinis patiekalas
Teppanyaki jautienos kepsnys kepamas ant sviestinio aliejaus su česnaku ir rozmarinu. Patiekiamas su keptomis Wok daržovėmis, pagardintomis Teriyaki padažu, imbieru ir česnak
Desertas
Gaivūs kokosiniai putėsiai su šviežiomis braškėmis, ananasais ir mangais
Vilniaus g. 10, Vilnius
Virtuvės šefas – Dmitrijus Pečiukonis
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Rezervacijai:
+370 694 67131
Degustacijų pateikimo laikas:
I – VII 11:00 – 24:00