Istorines valgių tradicijas puoselėjantis vietos identitetą pristatantis šeimos verslo restoranas.
KUGELIS – pamėgtas Lietuvoje ir tapęs vienu iš pagrindinių tradicinių valgių.
Etnografiniu požiūriu Jurbarko rajonas nėra vientisas, jo teritorijoje yra trijų skirtingų etninių regionų žemės: Mažoji Lietuva, Žemaitija ir Vakarų Aukštaitija. Visuose regionuose vienas iš pagrindinių patiekalų, kuris nuo XIX a. iki dabar yra tiekiamas ant šventinio lietuvių stalo, juo vaišinami svečiai arba maitinama gausesnė šeima – bulvinis kugelis, tapęs tradiciniu lietuvių patiekalu. Jo kepimo technologijos įvairiuose etnografiniuose regionuose skiriasi.
Įdomi yra ir šio patiekalo istorija, prasidėjusi prieš 800 metų žydiškoje kultūroje, vėliau nukeliavusiu į Šventąją Žemę – Jeruzalę ir pavadintu ,,Jeruzalės kugeliu“. Tik tada jis buvo gaminamas makaronų pagrindu.
XIV amžiuje su žydų atkeliavimu į Lietuvą, kugelis paplito ir mūsų kraštuose, o nuo XIX amžiaus pradėtas gaminti iš bulvių, pamėgtas Lietuvoje ir tapęs vienu iš pagrindinių tradicinių valgių
Mažosios Lietuvos, lietuvininkų. Gamintojai naudojo savitus produktus, kepinio formas, savitą technologiją.
Vakarų aukštaičiams buvo būdinga kugelį kepti puoduose, žemaičiai naudojo stačiakampio formos aukštais pakraščiais kepimo indus ir kepinį vadino plokštainiu. Jo skoninės savybės skyrėsi nuo naudojamų riebalų, mėsos įvairovės, prieskonių…
Mes kepame tradicinį kugelį ir pasakojame jo gamybos procesą: nuo kepimo krosnies iškūrenimo, tinkamų malkų, kepimo puodų parinkimo, tešlos gamybos ir kepimo proceso priežiūros, pateikimo valgymui tradicijų!
Lietuvos gastronomijos savaitės metu: kūrensime duonkepį ir per naktį senoviškai kepsime kugelį su žalia ir rūkyta kiaulės karka.
Lietuvos gastronomijos savaitei pateikiame meniu su kitais vietos kulinarijos tradicijoms būdingais patiekalais.
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur
Šefo komplimentas
Malkomis kūrenamame duonkepyje kepta ruginė duona su naminiu sviestu, varškės sūriu su kmynais
Užkandis
Silkės foršmakas
IR
Duonzupė
Pagrindinis patiekalas
Kugelis keptas per naktį duonkepyje su šviežia ir rūkyta karka, patiekiamas su obuoliene
Desertas
Grybukai
Gėrimas
Punšas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 40 Eur
Šefo komplimentas
Malkomis kūrenamame duonkepyje kepta ruginė duona su naminiu sviestu, varškės sūriu su kmynais
Užkandis
Silkės foršmakas
IR
Kišas su voveraitėmis
IR
Duonzupė
Pagrindinis patiekalas
Kugelis keptas per naktį duonkepyje su šviežia ir rūkyta karka, patiekiamas su obuoliene
Desertas
Tortas „Keltininkas“
IR
Grybukai
Gėrimas
Punšas
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 50 Eur
Šefo komplimentas
Malkomis kūrenamame duonkepyje kepta ruginė duona su naminiu sviestu, varškės sūriu su kmynais
Užkandis
Silkės foršmakas
IR
Įdaryta lydeka
IR
Duonzupė
Pagrindinis patiekalas
Kugelis keptas per naktį duonkepyje su šviežia ir rūkyta karka, patiekiamas su obuoliene
IR
Antis su apelsinais ir bulvių gratini
Desertas
Tortas „Keltininkas“
IR
Grybukai
Gėrimas
Punšas
Raseinių g. 9, Šilinė, Jurbarko r.
Virtuvės šefė – Lina Meletienė
Siūloma Gastronomijos savaitės degustacinio meniu kaina asmeniui – 30 Eur, 40 Eur, 50 Eur
Rezervacijai:
+370 617 88999
gastronomijosmokykla@gmail.com
Degustacijų pateikimo laikas:
V – VII 12:00 – 20:00