„St. Valentino“ – vienas iš pirmųjų itališkos virtuvės restoranų Vilniuje, skaičiuojantis 21 gyvenimo metus, turintis savo istoriją ir ištikimiausių svečių ratą, kurie čia lankosi nuo pirmos atidarymo dienos. Pačioje senamiesčio širdyje svečiai laukiami nuo ankstyvų pusryčių iki vėlyvos tradicinės itališkos vakarienės. „St. Valentino“ restoranas didžiuojasi autentiška itališka virtuve, pačių su meile gamintais makaronais, ravioliais ir produktais, kurie atkeliauja tiesiai iš Italijos ūkių. Kas dieną kviečiame verslo pietų, organizuojame banketus, furšetus, šeimos šventes.
Gastronomijos savaitės degustacinis meniu, 30 Eur asmeniui
ŠEFO komplimentas
Traški plona duonelė Linguine su sezamais, sluoksniuotu Gorgonzola Dolce ir maskarponės sūrio tortu, apelsinų mostarda, skaldytais, kepintais lazdynų riešutais
UŽKANDIS (pasirinkti)
Kalabrijos jautienos karpačas: jautienos išpjova prieskoniuose marinuota 5 dienas, rūkinta alyvmedžiu 3 paras, vytinta 35 paras, patiekiama su baltųjų trumų pesto padažu, krosnyje keptais vyšniniais pomidoriukais, parmezano sūriu, kepintais pinijų riešutais ir šilta Focaccia duonele
arba
Šviežia Burrata su Cetara ančiuviais, sūdytais pusę metų druskos statinėje, Peperonata, paruošta pagal autentišką viduržemio jūros receptą, keptais vyšniniais pomidoriukais. Patiekiama su šilta Focaccia duonele
PIRMAS PATIEKALAS
Vieninteliai itališki kavos Paccheriai su skrudinta Panchetta, krosnyje keptais vyšniniais pomidoriukais, trijų pienų Apulijos sūriu Cacioricotta misto ir lengvu padažu
ANTRAS PATIEKALAS
Brandintos jautienos kepsnys su baravykų kepurėle, raudonojo vyno padažu, moliūgų tyre, krosnyje keptais, karamelizuotais burokėliais, jaunomis morkytėmis, šviežių baravykų traškučiais
DESERTAS
Naminiai šilkmedžio uogų ledai su panakota, sausaininiais, braškiniais trupiniais CrumbOlé, šviežiomis miško uogomis, griliažo trupiniais
IR PABAIGAI
Tradiciškai naminis Limoncello
Vilniaus g.47 / Trakų g.18, Vilnius
Rezervacijai:
8 652 65777
Degustacijų patiekimo laikas:
I – VII 15:00 – 23:00