Užkandis

Zyplių dvaro virtuvės keptas varškės sūris su apelsininiu šafrano medumi

Artūras Rakauskas   Ko gero, vienintelis Lietuvos kuchmistras Artūras Rakauskas jau 3 metus žavi provinciją LDK laikų skoniais. Nors Zyplių dvaro virtuvė – nebe pirmoji, kuriai jis vadovauja, jaunatviškas ryžtas ir potraukis improvizacijai puikiai sutapo su ambicinga restorano savininkų idėja. „Kuchmistrai“ ne tik puoselėja krašto tradicijas, gaivina primirštą dvaro kultūrą, bet vis kviečia naujoms gastronominėms patirtims. Geriausi vietiniai gaminiai su kuchmistro išmone tampa kulinariniais šedevrais, leidžiančiais bent kiek priartėti prie dvarų klestėjimo laikų. Zyplių dvaro virtuvės keptas varškės sūris su apelsininiu šafrano medumi Balsai: 3 Įvertinimas: 3.67 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Pavasarį, kai reikia stiprinti organizmą,...

Skaityti daugiau

Stambiai pjaustytos lašišos tartaras su smidrais ir braškėmis

Darius Dabrovolskas   Restorano „Moon“ virtuvės šefas. Stambiai pjaustytos lašišos tartaras su smidrais ir braškėmis Balsai: 0 Įvertinimas: 0 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Stambiai pjaustytos lašišos tartaras su smidrais ir braškėmis Balsai: 0 Įvertinimas: 0 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Porcijos 1 Porcijos 1 Patiekalo tipas Užkandis Ingredientai 100 g šviežios lašišos filė3 vnt. smidrų2 vnt. šviežių braškių1/2 ridikėlio3 - 4 vnt. svogūnų stiebų1/4 citrinos alyvuogių aliejaus druskos cukraus pipirų2 v. š. Ponzu padažo2 a. š. rytietiško žuvies padažo žalumos papuošimui Porcijos: Ingredientai 100 g šviežios lašišos filė3 vnt. smidrų2 vnt. šviežių braškių1/2 ridikėlio3 -...

Skaityti daugiau

Žemoje temperatūroje keptos riebiųjų ančių kepenėlės su svogūnų džemu

Žemoje temperatūroje keptos riebiųjų ančių kepenėlės su svogūnų džemu Balsai: 0 Įvertinimas: 0 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Žemoje temperatūroje keptos riebiųjų ančių kepenėlės su svogūnų džemu Balsai: 0 Įvertinimas: 0 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Porcijos 1 Porcijos 1 Patiekalo tipas Užkandis Ingredientai 70 g šviežių riebiųjų ančių kepenėlių (foie gras de canard),10–15 g mėgstamų, lengvai marinuotų sezoninių daržovių (pavyzdžiui, cukinijų, raudonųjų paprikų, vyšninių pomidorų)3-4 vnt. lengvai marinuotų voveraičių1 trumpai marinuotos figos10 g raudonųjų svogūnų džemo. Porcijos: Ingredientai 70 g šviežių riebiųjų ančių kepenėlių (foie gras de canard),10–15 g mėgstamų, lengvai marinuotų sezoninių daržovių...

Skaityti daugiau

Burokėlių humusas

Burokėlių humusas Balsai: 0 Įvertinimas: 0 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Burokėlių humusas Balsai: 0 Įvertinimas: 0 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Porcijos Gaminimo laikas 6 15min Porcijos 6 Gaminimo laikas 15min Patiekalo tipas Užkandis Ingredientai 400 g konservuotų ar virtų avinžirnių200 g virtų burokėlių3 v. š. alyvuogių aliejaus1 skitelė česnako1 a. š. tahini pastos2 a. š. citrinos sulčių,1 a. š. citrinos žievelės žiupsnis druskos žiupsnelis maltų juodųjų pipirų Porcijos: Ingredientai 400 g konservuotų ar virtų avinžirnių200 g virtų burokėlių3 v. š. alyvuogių aliejaus1 skitelė česnako1 a. š. tahini pastos2 a. š. citrinos sulčių,1 a....

Skaityti daugiau

Figų ir Serrano kumpio kąsneliai

Figų ir Serrano kumpio kąsneliai Balsai: 1 Įvertinimas: 5 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Figų ir Serrano kumpio kąsneliai Balsai: 1 Įvertinimas: 5 Tavo vertinimas: Įvertink šį receptą! Print Recipe Porcijos Gaminimo laikas 4 5min Porcijos 4 Gaminimo laikas 5min Patiekalo tipas Užkandis Ingredientai 100 g Serrano kumpio150 g mocarelos rutuliukų8 vnt. šviežių figų1 šakelė šviežių mėtų Porcijos: Ingredientai 100 g Serrano kumpio150 g mocarelos rutuliukų8 vnt. šviežių figų1 šakelė šviežių mėtų Porcijos: Patiekalo tipas Užkandis Gaminimo instrukcijos Figas peiliu supjausykite į puseles arba ketvirčius.Ant medinių smeigtukų verkite figas, suvyniotą kumpį, mėtų lapelius bei mocarelos gabalėlius. Maistinė...

Skaityti daugiau

Partneriai

Pin It on Pinterest