Ruošdami paskutinį metų numerį stengėmės apibendrinti 2024-uosius ir daugiau dėmesio skirti geriausiems iš geriausiųjų, įdomiausiems iš įdomiausiųjų!

Šie metai buvo gausūs Lietuvos gastronominio meno vertinimo. Pirmuosiuose numerio straipsniuose kviečiame su jais susipažinti. Pagaliau, Lietuva prisijungė prie prestižinio „Michelin Guide“ klubo. Anonimiškai veikiantys „Michelin“ inspektoriai kruopščiai tyrinėjo Lietuvą, ieškodami geriausių šalies restoranų, ir vidurvasarį Vilniuje iškilmingai paskelbė savo verdiktą. Su juo susipažinsite pirmame šio numerio straipsnyje. Beveik visus tuos pačius restoranus pastebėjo ir Lietuvos vertintojai. Šiemet jau šeštą kartą Lietuvoje pristatytas naujas 30 geriausių restoranų reitingas, jį taip pat rasite šiame numeryje. Rubrikoje „Pažintis“ išsamiau kviečiame susipažinti su virtuvės šefu Andriumi Kubiliumi, kurio vadovaujamą restorano „Nineteen18“ virtuvę šiemet puikiai įvertino ir „Michelin“ gidas, ir austrų reitingas „Falstaff“, ir patys lietuviai, sudarantys geriausių restoranų 30-uką.

Kaip ir kiekviename numeryje, rubrikoje „Geras skonis“ rekomenduoja“ pristatome savo rekomendacijas. Mes nerenkame geriausių, mes ieškome naujienų arba savo skaitytojams pristatome, mūsų nuomone, įdomias, išskirtinį charakterį turinčias vietas bei asmenybes. Šio numerio rekomendacijas pradedame nuo pažinties su „Laurus“ komanda, kuriai vadovauja jos siela Laurynas Šauklys. Komanda darbuojasi dviejuose restoranuose Kaune, Kauno centre įkurtoje ypatingoje vietoje „Laurus SKY“, skirtoje vien privatiems renginiams, ir dviejuose restoranuose Vilniuje. Lyg to dar būtų maža, įkūrė el. parduotuvę E-laurus.lt. Kitas mūsų pašnekovas – net dvidešimt metų svetur praleidęs virtuvės šefas Dainius Špakauskas. Apkeliavęs 60 pasaulio šalių, 6-iose iš jų gyvenęs, dirbęs aukščiausio lygio restoranuose, grynakraujis klaipėdietis nutarė sugrįžti į gimtąją Lietuvą ir dalytis savo patirtimi, įgūdžiais bei žiniomis su mūsų šalies gurmanais. Kaskart savo skaitytojams stengiamės pristatyti ir pačias šviežiausias naujienas. Ruošiant šį numerį duris svečiams plačiai atvėrė atsinaujinęs ir malonių staigmenų kupinas restoranas „Hazienda Steakhouse“. Lankytojus jis pasitinka kaip holistinės virtuvės restoranas – vieta, kuri sujungia visus potyrius: maistą, socializaciją bei edukaciją – atgaivą sielai, akims ir gomuriui. Kita mūsų stotelė – 52-ajame automagistralės Vilnius–Panevėžys kilometre jau 23 metus veikiantis restoranas „Suzana“. Na, o rubriką vainikuoja pažintis su žmogumi orkestru Artūru Povilensku ir jo „Skonio lobiu“. Pasakojimą apie hobį, ilgainiui tapusį pagrindine veikla, nuolatinį mokymąsi, keliones ir draugystes jis berte beria. Vis pridurdamas, kaip jam beprotiškai patinka tai, ką daro. O ypač džiugina gaunamas atgalinis ryšys, ypač tie kartai, kai žmonės, pavalgę jo gaminto maisto, ploja net atsistoję.

Aplodismentų vertų gurmaniškų patirčių šią žiemą ir iki pasimatymo pavasarį!

GERO SKONIO komanda