Siūlome išbandyti Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento virtuvės šefo Luko Semeževičiaus pasiūlytą receptą su ekologiška jautiena.

Jautienos befstrogenas su marinuotais pievagrybiais ir česnakine bulvių koše
Balsai: 1
Įvertinimas: 4
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Jautienos befstrogenas su marinuotais pievagrybiais ir česnakine bulvių koše
Balsai: 1
Įvertinimas: 4
Tavo vertinimas:
Įvertink šį receptą!
Print Recipe
Porcijos
3
Porcijos
3
Ingredientai
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
Gaminimo instrukcijos
  1. Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis, česnaką sukapokite.
  2. Į įkaitintą puodą su aliejumi sudėkite jautieną, pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Kepkite mėsą tol, kol išgaruos visos išsiskyrusios sultys, ir mėsa paskrus. Suverskite marinuotus pievagrybius. Tada sudėkite svogūnus ir česnaką. Kepkite vidutinėje temperatūroje 10 min. Pagardinkite grietine, grietinėle, čiobrelių lapeliais ir prieskoniais. Troškinkite 5 min.
  4. Bulves virkite vandens ir pieno mišinyje, pagardinę česnakais, druska bei pipirais.
  5. Išvirusias bulves nukoškite (skysčio neišpilkite). Bulves trinkite ir po truputį supilkite nuovirą.
  6. Patiekalą valgykite su marinuotais agurkais.

Maistinė vertė
Jautienos befstrogenas su marinuotais pievagrybiais ir česnakine bulvių koše
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 860 Kalorijos iš riebalų 549
% Dienos norma*
Riebalai 61g 94%
Sotieji riebalai 32g 160%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 16g
Cholesterolis 157mg 52%
Natris 1202mg 50%
Kalis 1542mg 44%
Angliavandeniai 69g 23%
Skaidulinės medžiagos 9g 36%
Cukrus 19g
Protein 13g 26%
Vitaminas A 41%
Vitaminas C 64%
Kalcis 33%
Geležis 10%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.

Pasidalink šiuo receptu