Siūlome išbandyti Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos prezidento virtuvės šefo Luko Semeževičiaus pasiūlytą receptą su ekologiška jautiena.
Porcijos |
3 |
Porcijos |
3 |
Ingredientai
- Befstrogenui
- 450 g ekologiškos jautienos
- 400 g svogūnų
- 20 g česnakų
- 200 g marinuotų pievagrybių
- 200 g grietinėlės
- 100 g grietinės
- 50 g sviesto
- 10 ml aliejaus
- 5 g čiobrelių
- druskos
- maltų juodųjų pipirų
- Garnyrui
- 500 g bulvių
- 200 ml pieno
- 200 g marinuotų agurkų
Porcijos:
Ingredientai
Porcijos:
|
Gaminimo instrukcijos
- Svogūnus supjaustykite plonomis juostelėmis, česnaką sukapokite.
- Į įkaitintą puodą su aliejumi sudėkite jautieną, pagardinkite druska ir pipirais.
- Kepkite mėsą tol, kol išgaruos visos išsiskyrusios sultys, ir mėsa paskrus. Suverskite marinuotus pievagrybius. Tada sudėkite svogūnus ir česnaką. Kepkite vidutinėje temperatūroje 10 min. Pagardinkite grietine, grietinėle, čiobrelių lapeliais ir prieskoniais. Troškinkite 5 min.
- Bulves virkite vandens ir pieno mišinyje, pagardinę česnakais, druska bei pipirais.
- Išvirusias bulves nukoškite (skysčio neišpilkite). Bulves trinkite ir po truputį supilkite nuovirą.
- Patiekalą valgykite su marinuotais agurkais.
Maistinė vertė
Jautienos befstrogenas su marinuotais pievagrybiais ir česnakine bulvių koše
Vienos porcijos maistinė vertė
Kalorijos 860
Kalorijos iš riebalų 549
% Dienos norma*
Riebalai 61g
94%
Sotieji riebalai 32g
160%
Polinesotieji riebalai 3g
Mononosotieji riebalai 16g
Cholesterolis 157mg
52%
Natris 1202mg
50%
Kalis 1542mg
44%
Angliavandeniai 69g
23%
Skaidulinės medžiagos 9g
36%
Cukrus 19g
Protein 13g
26%
Vitaminas A
41%
Vitaminas C
64%
Kalcis
33%
Geležis
10%
* Procentinė dienos normos dalis paskaičiuota pagal dietą, kurią sudaro 2000 kalorijų dienai.
Pasidalink šiuo receptu