Rengiant šį numerį, mūsų veiksmus ir pasirinkimus jau antrą kartą per metus sukaustė karantinas. Nežinome, ar skaitote žurnalą ir planuojate kur nuvykti ir ką nauja patirti baltais lietuviškos žiemos laisvadieniais, ar pažinimo džiaugsmą tenka saugiai atidėti ir pagrindinis nūdienos klausimas – kaip jaukiai ir kokybiškai paruošti šventinį stalą artimiausiems žmonėms namuose?
Todėl, šio numerio pašnekovai tie, kurių rekomendacijos bus naudingos bet kokiu atveju.
„Nors šiemet žiemos sezonas bus kitoks – keliausime lėčiau ir saugiau, turėsime galimybę atrasti ir šį tą nauja“, – teigia nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ vietinio turizmo rinkos ekspertė Neringa Sutkaitytė straipsnyje „Privatumo oazės: žiemos pramogos Lietuvoje“. Išaugusi vietinio turizmo svarba davė peno lietuvių kūrybiškumui, todėl šiemet žiemos pramogų idėjų sąraše – nuo poilsio Jurtų kaime iki elnių SPA. P. Neringos įžvalgas papildo mūsų pažintis su Ilzenbergo dvaru. Publikacijoje „Dvariška elegancija ir sveikos gyvensenos filosofija – ir pobūviams, ir keliautojams“ – mūsų pokalbis su verslininku Vaidu Barakausku. Kadaise grožiu ir ištaigingumu garsėjusius Ilzenbergo rūmus jis rado paskendusius krūmynuose, tačiau per keturiolika metų prikėlė naujam gyvenimui, kurį savo skaitytojams tiesiog primygtinai rekomenduojame pamatyti.
Kiti šio numerio pašnekovai rūpinasi mūsų šventinio stalo vaišėmis. Tai nacionalinio meniu patiekalų receptai, kuriuos siūlo vieni geriausių mūsų šalies virtuvės šefų, sausuoju būdu brandintos jautienos valgiai, krevečių patiekalai, šventiniai kepiniai, kava, Izraelio vynas… ir dar daugybė temų, kurios pridės spalvų Jūsų šventiniui stalui.
Gražių švenčių, artimųjų draugijos ir gardžių patirčių ant Jūsų šventinio stalo!
„Gero skonio“ komanda